Ajankohtaista

Koko pitkä Itärajan retkeilyreitti nyt kartalla

2.11.2017 9:49

Koko Itärajan pitkä eräretkeilyreitti Ilomantsista Kainuun maakuntarajalle asti on nyt kartalla. Kokonaisuudessaan vaativa reitti, joka soveltuu vain kokeneille eräretkeilyä kaipaaville patikoijille opasteiden ja ylläpidon puutteiden vuoksi!

Reitti käsittää huolletut Susitaipaleen ja Karhunpolun pitkät patikointireitit sekä yhdistää mm. Patvinsuon kansallispuiston, Ruunaan retkeilyalueen sekä Mujejärven ja Peurajärven alueet toisiinsa jatkuen Valtimon kautta Kainuun puolelle. Välillä polut ovat hyväkuntoisia ja palveluvarustus kunnossa, välillä mennään hyvin erämaisissa alueissa huoltamattomilla vanhoilla reiteillä. Näillä osuuksilla ei ole opasteita, eikä palveluvarustusta. Kartta siis ehdoton olla mukana maastossa, jotta pysyy oikealla reitillä. Pohjoisosissa Vuokatti Trail Challenge -tapahtuma on kulkenut samoilla urilla, jolloin polku on parantunut ja kuljettavuus parantunut, mutta muuta ylläpitoa tai opasteita ei alueella ole.

Reitti koostuu useista eri reiteistä, joten sitä ei voi hakea hakusanalla vaan kokonaisuuden sen hahmottaa valitsemalla näkyviin patikointi ja vaellusreitit tai tästä linkistä.

: