Tapion Taival

Tapion Taival

Tapion taival on Koitajoen retkeilyalueen pisin polku. Se on 20 km mittainen ja yhdensuuntainen vaelluspolku, jonka eteläinen lähtöpiste on Lakonkankaan pysäköintialueella ja pohjoinen lähtöpiste Hoikantien parkkipaikalla.

Reitin puoleen väliin pääsee myös Polvikosken pysäköintialueelta. Reitiltä on yhteys kaikille muille Koitajoen alueen reiteille. Reittimerkintänä on oranssi ympyrä.

Tapion taipaleen maasto on melko tasaista ja se kulkee puolet matkastaan Koitajokea seuraillen. Salomainen reitti kulkee Ruosmesuon-Hanhisuon soidensuojelualueella sekä kauniin Koivusuon luonnonpuiston halki. Metsässä humisevat kilpikaarnapetäjät, ja retkeilijöiden ohella alueella liikkuvat muun muassa karhut ja sudet.

Luonnonpuistossa taipaleen varrella on vanha Pirhuvaaran metsänvartijatila. Hanhikosken ja Niemipuron autiotuvat ovat entisiä savottarakennuksia. Liikkuminen merkityn reitin ulkopuolella on Koivusuon luonnonpuistossa luvanvaraista. Reitin varrella on pitkoksia ja metsäautoteitä.

Reittiselostus luontoon.fi-palvelussa

Mahdollisuudet:

  • Tapion taipaleen puolivälin paikkeilta erkanee reitti EU:n itäisimmälle mantereella sijaitsevalle pisteelle. Kohteella vierailemista varten on hankittava etukäteen lupa rajaviranomaisilta.
  • Koskikalastusmahdollisuus
  • Uintimahdollisuus joessa

Karttatietoja: luontoon.fi-palvelusta

Jätehuolto: Omatoiminen jätehuolto eli alueella ei ole jätepisteitä.

Reittiin ja sen huoltoon liittyvät kysymykset: Metsähallitus: Luontokeskus Ukko, Koli: 0205 64 5654, ukko(at)metsa.fi

Kohteen ylläpitäjä: Metsähallitus

Aineisto:
© Metsähallitus, 2014

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tietoja

  • Pituus: 19,24 km
  • Katsottu: 2811
  • Latitude: 62.8683368052667
  • Longitude: 31.5098014822869

Lähellä olevia kohteita

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR
Pohjois-Karjalan virkistysreitit - Outdoors.VisitKarelia.fi:
Pohjois-Karjalan maakuntaliittoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusEuroopan unioni – Euroopan aluekehistysrahastoVipuvoimaa EU:lta 2007-2013