Ruunaan koskikierros

Ruunaan koskikierros

Lieksassa, Ruunaan retkeilyalueella sijaitseva 31 kilometrin päiväpatikointireitti. Reitin voi myös jakaa kahteen erilliseen lenkkiin: Neitijärven kierrokseen (22 km) ja Vastuuniemen kierrokseen (9 km). Jos jaat reitin kahteen osaan, vesistö ylitetään Vastuuniemessä (Murroojärven ja Kattilajärven välissä) soutuveneellä. (Ylityskohta näkyy tämän karttapalvelun etusivulla, ei tällä Ruunaan Koskikierroksen esittelysivulla, kun zoomaat näkymää Ruunaalle Murroojärven pohjoisosaan).     

Koko kierrokseen kannattaa varata vähintään päivä aikaa, mielellään kaksi. Koskikierros on osa pidempää Patvinsuon kansallispuistoon vievää Karhunpolku-vaellusreittiä.

Koskikierroksen voi aloittaa Neitikosken pysäköintialueelta tai vaihtoehtoisesti Siikakosken-, Neitijärven- ja Haapavitjan itä- ja länsipuolen pysäköintialueilta. Reitti kulkee melko helpossa maastossa. Reittimerkintänä on keltainen ympyrä.

Reitin luonto on vanhaa aarnimetsää. Kierroksen varrelta löytyy männikkökankaita, koskia ja jokirantoja sekä valtavia kaksimetrisiäkin muurahaiskekoja. Polun varrella on kaksi riippusiltaa, näkötorni, uintimahdollisuus, pysäköintialueita, polkusiltoja, pitkospuita, vuokrakämppiä sekä Ruunaan retkeilykeskus.

Nousu Huuhkajavaaran näkötornille on jyrkkä ja kivinen. Siikakoski-Murrookoski -välillä reitti on kulunutta ja juurakkoista.

Tarkempi reittiselostus luontoon.fi-palvelusta.

Mahdollisuudet:

  • Koskikalastusmahdollisuus
  • Pyörätuolireittinä Neitikosken 600 m pyörätuolireitti.
  • Ruunaan muut reitit

Jätehuolto: Neitikosken, Siikakosken ja Haapavitjan itäpuolen pysäköintialueilla.

Karttatietoja alueesta: luontoon.fi-palvelusta

Reittiin ja sen huoltoon liittyvät kysymykset: Metsähallitus, Luontokeskus Ukko, Koli: 0205 64 5654, ukko(at)metsa.fi

Kohteen ylläpitäjä: Metsähallitus

Aineisto:
© Metsähallitus, 2014

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tietoja

  • Pituus: 31,55 km
  • Vaativuus: Vaativa Vaativa
  • Katsottu: 5038
  • Latitude: 63.3885127690068
  • Longitude: 30.4592377905215

Lähellä olevia kohteita

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR
Pohjois-Karjalan virkistysreitit - Outdoors.VisitKarelia.fi:
Pohjois-Karjalan maakuntaliittoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusEuroopan unioni – Euroopan aluekehistysrahastoVipuvoimaa EU:lta 2007-2013