Patvinkierto

 • Reitillä on pitkiä pätkiä pitkospuita. Kuva: Juha-Matti Pohjolainen.

  Reitillä on pitkiä pätkiä pitkospuita. Kuva: Juha-Matti Pohjolainen.

 • Teretinniemen tornista avautuu mahtavat näkymät yli Patvinsuon. Kuva: Juha-Matti Pohjolainen.

  Teretinniemen tornista avautuu mahtavat näkymät yli Patvinsuon. Kuva: Juha-Matti Pohjolainen.

 • Kansallispuiston keidassuot ovat kermikeitaita. Patvinsuon keskusta on vuorostaan aapasuota. Kuva: Juha-Matti Pohjolainen.

  Kansallispuiston keidassuot ovat kermikeitaita. Patvinsuon keskusta on vuorostaan aapasuota. Kuva: Juha-Matti Pohjolainen.

Patvinkierto

Lieksassa, Patvinsuon kansallispuistossa sijaitseva rengasreitti, joka kulkee puiston eteläosassa tasaisessa, helppokulkuisessa maastossa.

Lyhimmän Patvinkierron voi aloittaa puiston länsiosassa sijaitsevalta Lahnalammen pysäköintialueelta. Lisäkilometrejä (3-8 km) reittiin saa, kun aloittaa taipaleen joko Suomun luontuvalta, Kurkilahden tai Jokivaarankankaan pysäköintialueelta. Reittimerkintänä on oranssinkeltainen ympyrä. Pyöräily kansallispuistoalueella on kielletty.

Reitti etenee Patvinsuon kauniiden avosoiden keskellä, missä maisemaan tuovat vaihtelua rämeet ja korvet. Reitillä poiketaan myös järven rantaan Koitereella. Patvinkierto kulkee kostealla maapohjalla ja on paikoin pitkostettu. Reitillä on Nälmänjoen lossilautta (käytössä vain kesäisin). Polulta voi pistäytyä Teretinniemen lintutorniin ihailemaan avautuvia suomaisemia. Lintuja voi seurata myös Lahnasuon lintulavalta, jonne erkanee polku noin 1 km Lahnalammelta pohjoiseen. Lahnalammen pysäköintialueen ja Pirskanlammen telttailualueiden välillä polku kulkee paikoin Rajavartiolaitoksen ampuma-alueella.

Mahdollisuudet:

 • Uiminen mahdollista Kurkilahdessa (Suomunjärven ranta) tai Majaniemessä (Koitereen ranta).
 • Talvella polulla (Suomu - Nälmänpuro - Surkanpuro - Suomu 10 km) voi satunnaisesti olla huoltokelkanjälki hiihtouraksi.
 • Patvinkierrolta on yhteys pitkille Susitaipaleen ja Karhunpolun vaellusreiteille. Yhdistämällä Suomunkierron ja Patvinkierron saa vaelluksen pituudeksi 40-65 km.

Kartta: Patvinsuon ulkoilukartta, 1:50 000. Muita karttatietoja luontoon.fi-palvelusta.

Jätehuolto: Ekopisteet sijaitsevat Kurkilahdessa ja Suomun luontuvalla.

Reittiin ja sen huoltoon liittyvät kysymykset: Metsähallitus, Luontokeskus Ukko, Koli: 0205 64 5654, ukko(at)metsa.fi, kesäisin palvelee myös Suomun luontotupa: (013) 548 506 tai 050-3726242


Kohteen ylläpitäjä: Metsähallitus

Aineisto:
© Metsähallitus, 2014

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tietoja

 • Pituus: 28,81 km
 • Vaativuus: Keskivaativa Keskivaativa
 • Katsottu: 4975
 • Latitude: 63.1310450968298
 • Longitude: 30.7289082307531

Lähellä olevia kohteita

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR
Pohjois-Karjalan virkistysreitit - Outdoors.VisitKarelia.fi:
Pohjois-Karjalan maakuntaliittoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusEuroopan unioni – Euroopan aluekehistysrahastoVipuvoimaa EU:lta 2007-2013