Neitijärven kierros

Neitijärven kierros

Lieksassa, Ruunaan retkeilyalueella sijaitseva pitkä päiväpatikointireitti. Neitijärven kierros on osa pidempää Ruunaan Koskikierrosta ja pitkää Karhunpolku-vaellusreittiä.

Kierros lähtee Neitikosken pysäköintialueelta. Sen lähtöpiste on myötäpäivään kuljettaessa juuri ennen Neitikosken pysäköintialuetta kääntyvältä soratieltä ja vastapäivään kuljettaessa Neitikoskentietä pitkin retkeilykeskuksen ohi. Neitijärven kierroksen voi aloittaa myös Neitijärven- ja Haapavitjan itä- ja länsipuolen pysäköintialueilta.

Neitijärven kierroksen maasto pääosin helppokulkuinen. Kuivat mäntykankaat, varjoiset korvet ja laajat avosuot vuorottelevat reitin maastossa. Kuuluisa Neitikoski kuohuu reitin lähituntumassa. Nousu Huuhkajavaaran näkötornille on jyrkkä ja kivinen. Suo-osuudet ovat pitkostettu. Haapavitjalla Lieksanjoki ylitetään riippusiltaa pitkin ja Airovirran kohdalla soutamalla.

Reittimerkintänä on keltainen ympyrä. Tarkempi reittiselostus luontoon.fi-sivulla.

Mahdollisuudet:

• Koskikalastus Haapavitjalla
• Ruunaan retkeilykeskuksen palvelut, mm. majoitusta, ravintola, leirintäalue, matkailuauto- ja vaunupaikkoja, vene-, kanootti-, kalastusväline-, retkeilyvarustevuokrausta, tilaussauna
• Neitikosken pysäköintialueelta pääsee lastenvaunuilla ja pyörätuolilla 650 m pitkää lankkupolkua pitkin Neitikosken partaalle. Pysäköintialueella on inva-kuivakäymälä.

Jätehuolto: Neitikosken pysäköintialueella ja Haapavitjan itärannan pysäköintialueella.

Karttatietoja alueesta: luontoon.fi-palvelusta

Reittiin ja sen huoltoon liittyvät kysymykset: Metsähallitus, Luontokeskus Ukko, Koli: 0205 64 5654, ukko(at)metsa.fi

 

Kohteen ylläpitäjä: Metsähallitus

Aineisto:
© Metsähallitus, 2014

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tietoja

  • Pituus: 22,56 km
  • Vaativuus: Vaativa Vaativa
  • Katsottu: 4432
  • Latitude: 63.3885127690068
  • Longitude: 30.4592377905213

Lähellä olevia kohteita

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR
Pohjois-Karjalan virkistysreitit - Outdoors.VisitKarelia.fi:
Pohjois-Karjalan maakuntaliittoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusEuroopan unioni – Euroopan aluekehistysrahastoVipuvoimaa EU:lta 2007-2013