Mujejärvi - retkeilyalueen polut

Mujejärvi - retkeilyalueen polut

Mujejärven alue Nurmeksessa on salomaista seutua, jossa on useampia reittivaihtoehtoja. Alueella on useita pieniä ja tummavetisiä järviä, joiden rannoilla on myös yöpymispaikkoja. Yöpyä voi laavuilla, autiotuvassa tai vuokrakämpässä. Reittimerkintänä alueen poluilla on oranssi raita puna-mustan raidan päällä. Suo- ja kosteikkoalueilla on kulkijoille pitkospuut.

Tetrijärven kierto (9 km) on rengasreitti, joka nimensä mukaisesti kiertää Tetrijärven. Sille voi lähteä Hiltuslahden tai Talvilahden pysäköintialueilta.  Suositeltava kulkusuunta on vastapäivään. Kierrokselta on yhteys alueen muille reiteille. Reitti kulkee upeissa harjumaisemissa, Hiltuskankaan vanhan metsän läpi ja osittain myös soilla. Reitti on helppokulkuinen.

Kukonlammen kierto (3 km) on helppokulkuinen rengasreitti. Sille voi lähteä Hiltuslahden pysäköintialueelta. Suositeltava kulkusuunta on vastapäivään. Kierrokselta on yhteys alueen muille reiteille. Reitin varrella voi ihastella upeita harju- ja suomaisemia. Reitin varrella ylitetään myös joki leveää siltaa pitkin.

Retkeilyalueen luoteisosasta kaakkoisosaan voi kulkea pitkin yhdensuuntaista, noin 17 km polkua. Alueen rengasreitit erkanevat polulta erkanevat reitin puolivälissä. Polusta voi valita itselle mielenkiintoiset ja sopivat pätkät. Yhdensuuntainen polku on kuvattu alla osuuksittain. 

  • Uuronrotkon pysäköintialue-Peurakankaan pysäköintialue (n. 5 km): Komeiden maisemien reitti kulkee pääasiassa ylhäällä rotkon reunaharjanteella. Välillä laskeudutaan rotkon pohjalle lammen rannalle. Polun varrella saa ihastella myös vanhaa metsää. Maasto on vaativaa jyrkkine nousuineen ja laskuineen. Peurakankaan pysäköintialueen tuntumasta voi poiketa myös yksisuuntaiselle polulle Mujejärven Kalmoniemeen (2,5 km).
  • Peurakankaan pysäköintialue-Hiltuslahden pysäköintialue (n. 6 km): Kangasmetsän jälkeen polku vie suomaiseman kautta Tammikämpän rantamaisemiin. Tammikämpän autiotupa on vanha uittokämppä Kolkonjoen ja Mujejärven kainalossa. Kämpän jälkeen reitti polveilee Mujejärven rantaa seuraillen.
  • Hiltuslahden pysäköintialue-Hiltuslammen pysäköintialue (n. 6 km): Reitti seurailee aluksi Kukonlammen kiertoa ja eroaa siltä Kukonlammen laavun kohdalta. Pölkkylammen laavun ja tulipaikan kautta Hiltuspuron läheisyydessä reitti etenee kohti Hiltuslammen pysäköintialuetta. Reitti on osa Karhunpolun ja Mujejärven alueen välistä Koivujoen polkua ja kulkee näin ollen osittain retkeilyalueen ulkopuolella.

Mahdollisuudet:

  • veneily, melonta
  • uinti

Jätehuolto: Hiltuslahden pysäköintialueen yhteydessä on ekopiste.

Karttatietoja: luontoon.fi-palvelusta 

Reittiin ja sen huoltoon liittyvät kysymykset: Metsähallitus/Luontokeskus Ukko, puh: 0205 64 5654, ukko(at)metsa.fi


Kohteen ylläpitäjä: Metsähallitus

Aineisto:
© Metsähallitus, 2014

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tietoja

  • Pituus: 28,76 km
  • Katsottu: 4825
  • Latitude: 63.773418546225
  • Longitude: 29.6122239576583

Lähellä olevia kohteita

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR
Pohjois-Karjalan virkistysreitit - Outdoors.VisitKarelia.fi:
Pohjois-Karjalan maakuntaliittoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusEuroopan unioni – Euroopan aluekehistysrahastoVipuvoimaa EU:lta 2007-2013