Jänisjoki

 • Vihtakosken voimalaitos Jänisjoen melontareitillä. Ohituskohdat opastettu.

  Vihtakosken voimalaitos Jänisjoen melontareitillä. Ohituskohdat opastettu.

 • Ruskeakosken voimalaitos Jänisjoen melontareitillä. Voimalaitoksen ohituskohdat opastettu.

  Ruskeakosken voimalaitos Jänisjoen melontareitillä. Voimalaitoksen ohituskohdat opastettu.

 • Jänisjoen melontareitti Peltokosken kohdalla

  Jänisjoen melontareitti Peltokosken kohdalla

Jänisjoki

Jänisjoki virtaa sekä Suomen että Venäjän puolella. Suomen puoleista Jänisjoen alaosaa kutsutaan ”isoksi Jänisjoeksi”.

Reitti alkaa Loitimon järvestä Kiihtelysvaarasta ja päätyy Värtsilään Venäjän rajalle. Jänisjoella on kolme alkuhaaraa ennen Loitimoa. Jänisjoen reitin voi halutessaan aloittaa jo aikaisemmin Kota- tai Kuuttijoen haaroista tai Jänisjoen Koveron haarasta, jolloin reitille saa lisäpituutta.

Melonnan voi aloittaa ja lopettaa useasta kohtaa. Loitimolla aloituspisteeksi sopii hyvin Oskolankoski Oskolantieltä. Värtsilässä hyvä lopetuspiste on Värtsilän leirintäalue (Värtsiläntie 30).

Joelta on yhteys Jänispolun ja Värtsintaipaleen patikkareiteille. Jänisjoki on mielenkiintoinen suuri turvemaiden joki vaihtelevine rantamaisemineen. Reitillä on myös järviosuuksia. Jokimaisemat vaihtelevat vehmaista lehtomaisista metsistä jylhiin kalliojyrkänteisiin ja aarnimetsiin. Koskia ja virtapaikkoja on kymmenittäin. Sääperin järvellä ja Tohmajärvellä on lintutornit. Reitillä on neljä voimalaitosta. Niiden kohdalla rantautumispaikat on merkitty ja ohitusreitit opastettu. Voimalaitosten juoksutukset vaikuttavat joen virtaamaan.

Jänisjoki-projektin (päättynyt 1999) kokoamia tietoja reitistä Tohmajärven kunnan sivuilta (huomaathan, että tämän sivun tiedot voivat olla vanhentuneita etenkin tarjolla olevien palveluiden osalta).

Mahdollisuudet:

Reittiin ja sen huoltoon liittyvät kysymykset: Tohmajärven kunta

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tietoja

 • Pituus: 75,25 km
 • Katsottu: 5443
 • Latitude: 62.1990007906301
 • Longitude: 30.6143270345286

Jaa reitti


QR
Pohjois-Karjalan virkistysreitit - Outdoors.VisitKarelia.fi:
Pohjois-Karjalan maakuntaliittoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusEuroopan unioni – Euroopan aluekehistysrahastoVipuvoimaa EU:lta 2007-2013