Huippujen kierros

 • Huippujen kierros Kolilla

  Huippujen kierros Kolilla

 • Kuva Akka-Kolin huipulta

  Kuva Akka-Kolin huipulta

 • Näkymä Ukko-Kolin huipulta.

  Näkymä Ukko-Kolin huipulta.

Huippujen kierros

Huippujen kierrokselta avautuvat Kolin kansallispuiston huikeat näköalat. Lyhyt, 1,4 km reitti kiertää Ukko-, Akka- ja Paha-Kolin, Kolin kuuluisimmat ja korkeimmat huiput.

Reitti on lyhyt mutta haastava useine portaineen sekä vaikeahkoine nousuineen kallioisille näköalapaikoille. Polut, joilla ei ole portaita, ovat kuitenkin osin kuljettavissa lastenvaunujen kanssa. Esimerkiksi Ukko-Kolin huipun vieressä on näköalatasanne, jonne pääsee lastenvaunujen kanssa portaatonta reittiä.

Huippujen kierrokselle lähdetään Luontokeskus Ukon yläpihalta. Reitti alkaa jyrkällä nousulla portaita pitkin kohti Ukko-Kolia ja jatkuu Paha-Kolille. Akka-Kolin näköalapaikalta polku laskeutuu edelleen huippujen sivustaa lähtöpaikalle Ukon Yläpihalle.

Kolin kansallispuiston kuulumisiin ja tarjontaan pääset tutustumaan luontoon.fi-palvelun Kolin kansallispuisto -sivuilla.

Jätehuolto: Kolin kansallispuistossa retkeillään roskattomasti, eikä reittien varsilla ole jäteastioita. Sen minkä jaksat kantaa maastoon jaksat tuoda sieltä poiskin. Biojätteen voi kompostoida kuivakäymälöissä ja tulentekopaikoilla on ohjeet siitä, mitkä jätteet voi polttaa. Metallin, lasin sekä ongelmajätteen voi kierrättää Luontokeskus Ukon kierrätyspisteessä.

Karttatietoja alueesta: luontoon.fi-palvelusta 

Reittiin ja sen huoltoon liittyvät kysymykset: Metsähallitus, Luontokeskus Ukko, Koli: 0205 64 5654, ukko(at)metsa.fi

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tietoja

 • Pituus: 1,16 km
 • Aika: 2 h
 • Katsottu: 5624
 • Latitude: 63.0961009015725
 • Longitude: 29.8065176553498

Lähellä olevia kohteita

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR
Pohjois-Karjalan virkistysreitit - Outdoors.VisitKarelia.fi:
Pohjois-Karjalan maakuntaliittoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusEuroopan unioni – Euroopan aluekehistysrahastoVipuvoimaa EU:lta 2007-2013