Herajärven Kierros

Herajärven Kierros

Herajärven Kierros on pisin ja kattavin Kolin alueen reiteistä. Reitti koostuu kahdesta rengasreitistä, joista voi valita reitin pituudeksi 61 km, 35 km tai 30 km. Valtakunnalliseksi vuoden retkikohteeksi vuonna 2007 valittu Herajärven Kierros kulkee läpi Kolin kansallispuiston ja yksityismailla Kontiolahden kunnan ja Joensuun kaupungin alueella.

Herajärven Kierroksella retkeilijä voi viipyä vanhoissa pihapiireissä, ahoilla tai kaskikoivikoissa ja eläytyä paikallishistoriaan. Monipuolinen reitti kulkee metsäisillä vaaroilla ja upeilla näköalapaikoilla. Reitillä on vetolautta (Kiviniemi), kahluuvaijeri (Herajoki) sekä pitkoksia ja siltoja, jotka auttavat kosteiden paikkojen ja purojen ylittämisessä.

Vetolautta ei ole talvisin käytössä ja kahluupaikka voi olla haasteellinen korkean veden aikaan. Huomioitavaa on, että reitin varrella on vesipaikkoja vain harvakseltaan.

Reitti on vaativa korkeuserojen ja jyrkkien mäkien takia. Vaativin osuus reitistä on Herajärven länsipuoli. Jos matkanteko mäkisillä poluilla painaa jaloissa, voi reitteihin yhdistää alueen tieverkostoa.

Reitin suositeltavat lähtö- ja päätepisteet ovat Luontokeskus Ukko reitin pohjoispisteessä, Kiviniemen tila Herajärven länsirannalla tai reitin eteläpään pysäköintialue.

Reitti on merkitty maastoon viitoilla ja sinisillä merkeillä. Reitti on kuljettavissa lumettomaan aikaan. Reitiltä on polkuyhteys etelään kohti Joensuuta Kolinpolkua pitkin.

Tarkka reittiselostus löytyy luontoon.fi-palvelusta ja esittelyvideo (3:40, tekstitys englanniksi) YouTubesta.

Mahdollisuudet:

Jätehuolto: Alueella noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatteita. Biojätteen voi kompostoida kuivakäymälöissä. Kierrätyspiste Luontokeskus Ukossa.

Karttatietoja alueesta: luontoon.fi-palvelusta

Reittiin ja sen huoltoon liittyvät kysymykset: Metsähallitus, Luontokeskus Ukko, Koli: 0205 64 5654, ukko(at)metsa.fi


Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tietoja

  • Pituus: 36,88 km
  • Vaativuus: Vaativa Vaativa
  • Katsottu: 5204
  • Latitude: 63.0671078596867
  • Longitude: 29.8550415806218

Lähellä olevia kohteita

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR
Pohjois-Karjalan virkistysreitit - Outdoors.VisitKarelia.fi:
Pohjois-Karjalan maakuntaliittoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusEuroopan unioni – Euroopan aluekehistysrahastoVipuvoimaa EU:lta 2007-2013