Tervetuloa Pohjois-Karjalan virkistysreittien karttapalveluun!

Karttapalvelusta löydät Pohjois-Karjalan maakunnan merkittävimmät virkistysreitit. Palvelu on julkaistu syksyllä 2014 ja sitä ylläpidetään jatkuvasti. Palvelusta löydät vaellus-, patikointi- ja vesiretkeilyreittejä ja -kohteita (lisätty syyskuussa 2014), hiihtolatuja ja moottorikelkkauria (lisätty marras-joulukuussa 2014) sekä taukopaikkoja ja muita kohteita.

Palvelua tullaan täydentämään edelleen muun muassa hiihtolatujen ja yksittäisten vaellusreittien ja päiväretkeilykohteiden osalta. Lisäksi palveluun lisätään kuntien liikunta- ja vapaa-ajanpalveluja kokoava sivusto, jonka kautta voitte tutustua tarkemmin kuntien tarjoamiin liikuntapalveluihin.

Palvelusta voit hakea reittejä ja kohteita

1. Hakusanalla tai sanan osalla

2. Suoraan karttaa selaamalla

3. Eri kriteerien mukaan, esimerkiksi reittimuodon, reitin pituuden tai vaativuuden mukaan.

 

"Näytä palvelut" -toiminnolla saat kartalle näkyviin alueen ohjelmapalvelu- ja välinevuokrausyritykset.

Mikäli havaitset palvelussa tai sen toiminnoissa puutteita tai reiteillä korjattavaa, voit antaa palautetta palauteosiossa. Palvelun toimii myös mobiilisti, mutta yhteyksistä riippuen, sivuston latautuminen voi olla hidasta. Palvelusta on julkaistu myös englanninkielinen versio, josta löytyy keskeisimpien reittien tiedot myös englanniksi.

 

Nyt virkistymään Pohjois-Karjalan luontoon!
Sää
pe
+2°C
pe
+4°C
la
+4°C
su
+3°C
Kesän tapahtumia 2017

20.5. Jongun hujaus -melontaretki

Melontaretki Jongunjoella. Matkat 28 km (vaatii koskimelontakokemusta) tai 12 km (soveltuu vasta-alkajille). Osallistumismaksu ennakkoon 40 euroa (12.5. mennessä), paikan päällä 45 euroa. Tarkemmat tiedot https://sites.google.com/site/lieksanmelontaseura/ajankohtaista

17.6. Pyhäselän ympäripyöräily

Joensuun Pyöräilijät ry:n järjestämä Pyhäselän ympäripyöräily on kuntopyöräilytapahtuma, joka tarjoaa osallistujille kaksi reittivaihtoehtoa. Tarkemmat tieodot http://www.joenspy.fi/

17.6. - 18.6. Luonnonpäivä Patvinsuolla

Tutustu kansallispuistoon ja nuku yö ulkona tai Suomun metsänvartijantilan riihessä. Voit myös vaellella, soudella tai meloa koko yön. Ilmoittautuminen 31.5. menessä. Lisätietoa tapahtumasta https://joensuunlatu.sporttisaitti.com/kesa/luonnon-paiva/.

30.6. - 2.7. ja 4.8. - 6.8. Koskimelontakurssit Ruunaalla

Koskimelontakurssi Ruunaalla. Kurssi alkaa perjantaina iltapäivällä ja päättyy sunnuntaina, jolloin melotaan Neitikoskelta Siikakoselle. Lisätietoja https://sites.google.com/site/lieksanmelontaseura/ajankohtaista

2.7. Ahvenisen hölkkä

Juoksutapahtuma Enon Ahvenisella. Noin 6 kilometrin mittainen lenkki. Kuntosarja klo 12.00, kilpasarja klo 13.00. http://www.ahvenisenkyla.fi/ahvenisen-holkka/

8.7. - 9.7. Suomi-juoksu

Suomi-juoksu on vuonna 2017 100 km:n juoksun epävirallinen Suomen mestaruuskisa ja osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Juoksupaikkana Joensuu ja Mehtimäki. Lisätietoja http://www.suomi-juoksu.fi/index.php

23. - 28.7. Karelia Soutu

Karelia-Soutu on Suomen pisin retkisoutu. Pienveneet ja kanootit 23. – 28.7. Ilomantsista Joensuuhun. Kirkkoveneet 25. – 28.7. Lieksasta Joensuuhun. Pikku-Karelia 27. - 28.7. Pienveneillä kuuden soutu- ja melontapäivän aikana kilometrejä kertyy 203. http://www.kareliasoutu.fi/fi/

9.9. Ruunaan rysäys melontapahtuma

Kaikille avoin melontakauden päättäjäistapahtuma Ruunaalla. Lisätietoja http://www.lieksanmelojat.com

1.10. Vaarojen maraton

Maraton huikeissa Kolin maisemissa. Matkat 15 kilometristä 130 kilometriin. Lisätietoja http://www.vaarojenmaraton.fi/

Vaarojen maraton 6.10 - 8.10.2017

Vaarojen maratonin juoksijat saapuvat Herajärven Kierroksen pohjoisosiin 6.10 - 8.10.2017. Jos olet suunnittelemassa rauhallista patikkaretkeä samalle päivälle, Herajärven Kierroksen eteläosat voisivat olla paras alue. Ensimmäiset juoksijat, mm. 131 km kiertäjät, starttaavat Ukko-Kolilta jo perjantaina 6.8. illalla, ja suurin porukka lauantaiaamuna. Yleisö on tervetullutta kannustamaan juoksijoita esimerkiksi Kiviniemen tilalle sekä Kolin satamaan.

Lisätietoja tapahtumasta: http://vaarojenmaraton.fi/

Talven tapahtumia Pohjois-Karjalassa 2017

25.2.2017 Pielisen jäähiihto

Retkihiihtotapahtuma Koli - Vuonislahti - Paateri välillä.

Lisätietoja: http://www.vuonis.net/vuonislahti.html

26.2.2017 Ruunaan koskihiihto

Hiihtotapahtuma Ruunaan alueella. Hiihtomatkat 12, 22 ja 30 kilometriä perinteisellä tyylillä.

Lisätietoja: http://www.ruunaanmatkailu.fi/ruunaan_koskihiihto

4. - 5.3.2017 Kolin maisemahiihto

Retkihiihtotapatuma Kolin alueella. Reittivaihtoehdot 6-69 km.

Lisätietoja http://www.maisemahiihto.fi

10. - 11.3.2017 Ahmanhiihto

Ahmanhiihto Kolilla Ahmovaara, Kopravaaran, Kolin ja Räsävaaran maisemissa. Matkat valinnan mukaan 10-50 km.

Lisätietoja http://www.ahmanhiihto.fi

18. - 19.3.2017 Pogostan hiihto

40-vuotisjuhlahiihto Ilomantsissa. Sarjat 18.3. lauantai 51 km perinteisellä ja 19.3. sunnuntai 58 km vapaalla. Mahdollisuus myös 30 kilometrin retkisarjoihin.

Lisätietoja http://www.pogostanhiihto.fi

Jäähdytetty latu aukeaa 13.10.2016!

Vaikka kesä on vielä meneillään, on hyvä aika miettiä jo talven hiihtokautta. Kontiolahdella startataan hiihtokausi ampumahiihdon MM-kisoistakin 2015 tutuiksi tulleilla kisaladuilla Kontiolahdella torstaina 13.10.2016. Hiihdettävää latua tehdääntänä vuonna aluksi 2,2 kilometriä ja sitä jatketaan myöhemmin neljään kilometriin asti. Latu soveltuu niin ampumahiihtäjille kuin maastohiihtäjillekin.

Latu lumetetaan edellisenä talvena varastoidulla tykkilumella. Jatkoladut vaativampaan maastoon valmistunevat marraskuun alkupuolella. Latu on maksullinen, kunnes luonnonlumikausi alkaa. Kaudella 2013 latu jatkoi hiihtokautta alkupäästä 109 päivää.

Lisätietoa täältä
  • Majoitus
  • Aktiviteetit
  • Palvelut
  • Käyntikohteet ja nähtävyydet
  • Reitit
-
Näytä palvelut
Hakutuloksia ei löytynyt
Hakutuloksia päivitetään
Näytä vain varattavissa olevat

Pinta-ala m2
Makuuhuoneita kpl
henk
Alue
Varaa Tutustu
Online
Varattu
Odota hetki Ladataan lisää......

{Name}

Pinta-ala {Area} m2
Makuuhuoneita {Bedrooms} kpl
{Adults} + {ExtraBeds} henk
Tietoa palvelusta

Pohjois-Karjalan virkistysreittien karttapalvelu

Pohjois-Karjalan virkistysreittien karttapalvelu on luotu EU -rahoitetulla hankkeella ja sen luomisesta on vastannut Pohjois-Karjalan maakuntaliitto. Palvelun tarkoitus on tuoda esiin maakunnan virkistysreittejä ja markkinoida alueen luontomatkailumahdollisuuksia.

Palvelusta löydät reittejä vaelluksen, patikoinnin, vesiretkeilyn, hiihtolatujen ja moottorikelkkaurien osalta. Kartalle on tuotu myös reittien varrella olevia taukopaikkoja, laavuja, autio- ja vuokratupia, nuotiopaikkoja, käymälöitä, luontotorneja, pysäköintipaikkoja sekä muita reittien käyttäjille oleellisia palveluita kuten moottorikelkkailijoille tarpeellisia polttoaineenjakelupisteitä. Palveluun on kerätty reittejä Metsähallituksen sekä kuntien ylläpitämistä reiteistä. Tarkoitus on, että palvelussa olisi vain maastossakin ylläpidettyjä reittejä. Palvelusta ei siten löydy kaikkia mahdollisia reittejä tai taukopaikkoja. Jos mielestäsi jokin reitti tai kohde pitäisi lisätä palveluun tai jokin reitti ei ole tarpeeksi hyvässä kunnossa, ilmoitathan siitä meille palauteosiossa.

Palautetta palvelusta voit lähettää osoitteella: palaute.virkistysreitit(at)pohjois-karjala.fi. Mikäli palautteesi koskee jotain reittiä, voit lähettää palautetta edellä mainittuun osoitteeseen tai vaihtoehtoisesti lähettää palautetta yksittäisen reitin tai kohteen palauteosion kautta, jolloin palaute kohdistuu suoraan kyseiseen reittiin tai kohteeseen.

The operation has timed out
Pohjois-Karjalan maakuntaliittoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusEuroopan unioni – Euroopan aluekehistysrahastoVipuvoimaa EU:lta 2007-2013